Forsiden
Nyheter
Konsertomtale
Konsertguide
Plateutgivelser
Radio
Konkurranser
Festival
Bandindex
Bildeserier
Kontakt
Arkiv


 
Skammelig unnlatende omtale fra bergenspressen

Dette er en anmeldelse skrevet utifra synet om at når den store pressen ikke gjør jobben sin så må vi litt mindre forum gjøre den for dem.


Utskriftsvennlig versjonTips en venn
Greenland Whalefishers
Røkeriet USF, Bergenfest
Onsdag 4.mai

Kanskje ikke annet å forvente fra deler av bergenspressen at de ikke gadd å nevne onsdagens oppvarmingsband når de hadde en hovedartist de kunne slakte. Leste du i enkelte aviser på fredag fikk du inntrykk av at hele affæren var totalt mislykket. Bergens Tidende, som eneste store bergensavis, nevnte i alle fall det første bandet i et helt avsnitt. Sorry, ikke godt nok. Jeg mener bergenspressen her sviktet et lokalt band som de i dette tilfellet burde støttet. Ikke fordi at de støtte alt som kommer ut fra mellom de 7 fjell selvfølgelig, men når oppvarmingsbandet her gjør totalt reint bord og setter hovedattraksjonen i enda verre lys enn den klarte å gjøre selv, så fortjener det mer oppmerksomhet enn det de fikk. For å ha det klart: Popes sugde! (unnskyld uttryket) og Greenland Whalefishers (heretter GWF) var så usannsynlig mye bedre enn sin helt (sic!) og at omtalen ikke stod i stil er ikke mindre enn en skam etter min mening.

Joda, Shane var dritings as usual og Bergenfest forsvarer seg med at det var noe alle måtte regne med. Ergo ingen billettrefundering. I beste fall tvilsom vurdering etter min mening. Men da burde faen meg GWF fått 10 kasser pils og et solid innskudd på bankkontoen (trukket fra MacGowans honorar selvfølgelig) for at de reddet onsdagens arrangement på Røkeriet. Ikke bare var de bedre musikalsk, på opptredenen (i den grad MacGowan opptrådde i det hele tatt), på innlevelse (nok en gang; i den grad.. osv), på alt! På 2 timers varsel komponert de et nytt sett for anledningen - anledningen var jo da MacGowans "forsinkelse" - dobbelt så langt som det opprinnelige og reddet hele konserten fra å bli en gedigen skuffelse for publikum som måtte ha ventet (hold deg fast) to og en halv time hvis GWF skulle spilt sitt opprinnelige 45 minutters sett til avtalt tid. Det hadde nok blitt en del sure og fulle bergensere da ja.

Men over til selve konserten hvis sett bandet pløyde gjennom med den største selvsikkerhet. Tre kvarter ble som sagt doblet til 90 minutter og for de få av oss som har alle 3 platene til bandet, ble det en udelt fornøyelse å høre GWF spille utvalgte klassikere i 90 minutter. 7-manns- og kvinne-orkesteret fikk også tid til en håndfull covertolkninger, bla. Wild Rover, Whiskey In The Jar, Fields of Athenry og Pogues' If I Should Fall With Grace From God men også selvkomponerte "goodiser" som Loboville, Johnny Lee Roth, Peggy Lettermore, July Morning, The Great Exercise Day/The Day After, When The Insane Came Marching In og The Mainstreet Sword. Vokalist Arvid Grov var tidlig ute og fridde til publikum, stagedivet og skålte vellvillig. De resterende bandmedlemmene delte på mikrofonene, holdt glassene for de som var opptatt med instrumenttraktering og så ut til å storkose seg på scenen foran 1000+ publikummere. Bare synd vi ikke fikk ekstranumre. Savnet tittellåten fra siste platen Streets of Salvation og Mary B fra debuten bl.a. Men jeg skal ikke klage. Det sparer jeg heller til Shane MacGowan & The Popes som jeg faktisk ikke finner verdig å nevne i denne anmeldelsen annet enn med at de var forferdelig dårlige og absolutt ikke verdt billettprisen. Verdien av den stod oppvarmingsbandet for.

GWF er en av bergens best bevarte musikalske godbiter. De har holdt på i drøye 10 år nå med å gi ut sine egne plater, booke sine egne konserter og sette opp sine egne turnéer som har bragt dem til England, Europa og Japan bl.a. Og kanskje derfor du aldri har hørt eller lest stort om dem før nå. Jeg vil tro at onsdagens konsert var begynnelsen for den etterlengtede og velfortjente breaken til GWF. Siste sjangs til å sjekke dem ut før de dukker opp på Absolute Irish Vol.1 (hehe) blir på Kvarteret i september. Kjenn din besøkelsestid!

[Av: - 07.05.2005]


På forsiden nå:

www.hitfactory.no tar en pause

Hove kan få knutepunktstatus

Quart i hardt vær - ser lyst på situasjonen

Konserttilbud kan bli halvvert

The Apples In Stereo er avlyst

 

Hitfactory:
Webredaktør: Anders Nordanger
Redaksjonen: Tomas Fordelsen og Bjarte Malum.
Webansvarlig: Einar Irjan Ananiassen
Grafikk: Ole Storesund
Opphavsrett © 2003-2020 Hitfactory


0